Sheila E Larry Graham

Prince Setlist at Ahoy, Rotterdam, Netherlands 

 Tour: Diamonds and Pearls Tour

6 Juli 1992

Setlist 

1. Take My Hand, Precious Lord

(Mahalia Jackson song)

2. Thunder

3. PopDaddy

4. Diamonds and Pearls

5. Let's Go Crazy

6. Kiss

7. Jughead

8. Purple Rain

9. Live 4 Love

10. Bambi

11. Delirious

12. Willing and Able

13. Interlude

14. Damn U

15. Sexy M.F.

16. A Night in Tunisia

(Boyd Raeburn cover)

17. Strollin'

18. Insatiable

19. Gett Off

20. Encore:

21. Dr. Feelgood (Love Is a Serious Business)

(Aretha Franklin cover)

22. Cream

23. 1999

24. Baby I'm a Star

25. PushHet grote Prince logo hing boven het  podium welke tijdens het concert alle  kanten op kon.

PRINCE in AHOY

Het oog contact en hoe hij het publiek bespeelde. Maar ook ruimte gaf aan de andere muzikanten op het podium. Geweldig.

Alleen het geluid was redelijk dof wat de 3e avond compleet verdwenen was, perfect geluid, helder en strak. Ik heb me weleens laten vertellen door iemand binnen Ahoy dat het een dag duurde om het geluid perfect te krijgen. De ene band heeft daar meer aandacht voor dan de ander, kost tijd. Bowie weleens gehoord in Ahoy, één doffe dreun terwijl bij The Who het perfect klonk..

In ieder geval genoten en door zijn enthousiastme fan geworden van Prince. Nagenoeg al zijn LP’s en later CD’s aangeschaft.

Een multi talent, ook de muzikanten als Meceo Parker, Larry Graham (Sly & the Family Stone) Sheila E en niet te vergeten Candy Dulfer waren top muzikanten.. Nooit een saai moment in zijn optredens.


Ik denk dat Prince de beste artiest, performer en schrijver van de afgelopen 100 jaar is. Hij zou in het rijtje kunnen van Bach, Mozart enz. Hij bespeelde diversen instrumenten, leefde echt voor de muziek en schreef heel divers. Funky, Jazz, Pop en noem maar op. Muziek en Prince zijn één. Dag en nacht was hij aan het schrijven van nummers. Zo divers, neem b.v. The most Beautiful girl in de world, prachtig, df de Batdance, Purple rain. Wie alleen de hits kent heeft veel gemist. Gelukkig leefde ik ook in periode van de LP’s. Je verplichte jezelf om alles te beluisteren.. Een kant duurde ongeveer 18 min, je staat niet elke keer op om het een nummer verder te zetten. Zo hoorde je ook de minder populaire nummers die uiteindelijk vaak beter waren dan de keuze van de platenmaatschappij die de keuze van een single maakte.

Hij heeft veel uitgebracht dat er volgens mij nog nummers zijn, die op CD uitgebracht zijn die ik nog niet allemaal gehoord heb, nadeel van zappen met de afstandbediening.

Prince bleef verrassen, de redelijk onbekend CD N.E.W.S is een instrumentaal album van  Prince en werd uitgebracht in 2003. Het album kenmerkt zich door een mix van jazz, jazzfunk en enkele rockmomenten, wergaloos, na een paar keer luisteren. Een genot op een goede installatie. Dus geen MP3 shit.

Een mooie CD om je stereo mee te testen.

Prince live zien is een genot. Larry Graham kwam de nummers werden veel improvisatie en uitgerekt of juist soms weer te kort. Ik haakte daarop een beetje of. Na Bowie in Paradiso en The Who in Londen in het Forum (soort Paradiso) na deze belvenis te hebben meegemaakt wil je niet meer ik grote stadions of zalen staan. Ziggodome vind ik wel OK, maar dan uiteraard wel vlak bij het podium. Gelukkig kan ik ook genieten van de live DVD’s van Prince. Al zijn dit er veel te weinig.

De grootste belevenis van Prince was toch wel de derde avond in Ahoy, genieten. In Utrecht Jarbeurs stonden we achteraan en op een vlakke vloer dan is dit niet fijn, zeker als je te ver weg staat.

Wordt vervolgd