Sheila E Larry Graham

Prince Setlist at Ahoy, Rotterdam, Netherlands 

 Tour: Diamonds and Pearls Tour

6 Juli 1992

Setlist 

1. Take My Hand, Precious Lord

(Mahalia Jackson song)

2. Thunder

3. PopDaddy

4. Diamonds and Pearls

5. Let's Go Crazy

6. Kiss

7. Jughead

8. Purple Rain

9. Live 4 Love

10. Bambi

11. Delirious

12. Willing and Able

13. Interlude

14. Damn U

15. Sexy M.F.

16. A Night in Tunisia

(Boyd Raeburn cover)

17. Strollin'

18. Insatiable

19. Gett Off

20. Encore:

21. Dr. Feelgood (Love Is a Serious Business)

(Aretha Franklin cover)

22. Cream

23. 1999

24. Baby I'm a Star

25. PushHet grote Prince logo hing boven het  podium welke tijdens het concert alle  kanten op kon.

PRINCE in AHOY

Het oog contact en hoe hij het publiek bespeelde. Maar ook ruimte gaf aan de andere muzikanten op het podium. Geweldig.

Alleen het geluid was redelijk dof wat de 3e avond compleet verdwenen was, perfect geluid, helder en strak. Ik heb me weleens laten vertellen door iemand binnen Ahoy dat het een dag duurde om het geluid perfect te krijgen. De ene band heeft daar meer aandacht voor dan de ander, kost tijd. Bowie weleens gehoord in Ahoy, één doffe dreun terwijl bij The Who het perfect klonk..

In ieder geval genoten en door zijn enthousiastme fan geworden van Prince. Nagenoeg al zijn LP’s en later CD’s aangeschaft.

Een multi talent, ook de muzikanten als Meceo Parker, Larry Graham (Sly & the Family Stone) Sheila E en niet te vergeten Candy Dulfer waren top muzikanten.. Nooit een saai moment in zijn optredens.


Ik denk dat Prince de beste artiest, performer en schrijver van de afgelopen 100 jaar is. Hij zou in het rijtje kunnen van Bach, Mozart enz. Hij bespeelde diversen instrumenten, leefde echt voor de muziek en schreef heel divers. Funky, Jazz, Pop en noem maar op. Muziek en Prince zijn één. Dag en nacht was hij aan het schrijven van nummers. Zo divers, neem b.v. The most Beautiful girl in de world, prachtig. Of de Batdance, Purple rain. Wie alleen de hits ken heeft veel gemist. Gelukkig leefde ik ook in periode van de LP’s. Je verplichte jezelf om alles te beluisteren.. Een kant duurde ongeveer 18 min, je sta niet elke keer op om het een nummer verder te zetten. Zo hoorde je ook de minder populaire nummers die uiteindelijk vaak beter waren dan de keuze van de platenmaatschappij die de keuze van een single besloot. Nu worden vaak alleen de hits van iTunes gekocht of geselcteerd in Spotyfy. Dit geld uiteindelijk ook voor foto’s, die werden altijd in albums geplakt, nu verdwijnen ze in de Cloud. Daarom is deze site zo fijn voor mij. Overal te bekijken.

Maar ik had het over Prince, niet zoveel live gezien als Bowie en The Who maar wel erg veel gedraaid (geluisterd). Al heeft hij zoveel uitgebracht dat er volgens mij nog nummers zijn, die op CD uitgebracht zijn die ik nog niet allemaal gehoord heb, nadeel van zappen met de afstandbediening.

Prince bleef verrassen, de redelijk onbekend CD N.E.W.S is een instrumentaal album van  Prince en werd uitgebracht in 2003. Het album kenmerkt zich door een mix van jazz, jazzfunk en enkele rockmomenten, wergaloos, na een paar keer luisteren. Een genot op een goede installatie. Dus geen MP3 shit.

Een mooie CD om je stereo mee te testen.

Prince live zien is een genot, alleen in zijn latere periode ging hij meer improviseren op het podium, Larry Graham kwam erbij en de zalen waren te groot om er goed van te genieten. Ik haakte daarop een beetje of. Vooraan zoals bij Bowie in Paradiso en The Who in Londen. Wanneer je deze belvenis heb meegemaakt wil je niet meer ik grote stadions of zalen staan. Ziggodome vind ik wel OK, maar dan uiteraard wel vlak bij het podium. Gelukkig kan ik ook genieten van de live DVD’s van Prince. Al zijn dit er veel te weinig.

De grootste belevenis van Prince was toch wel de derde avond in Ahoy, genieten. In Utrecht stonden we achteraan en op een vlakke vloer is dit niet fijn, zeker als je te ver weg staat.

Wordt vervolgd