All This Music Must Fade

Ball And Chain

I Don’t Wanna Get Wise

Detour

Beads On One String*

Hero Ground Zero

Street Song

I’ll Be Back

Break The News**

Rockin’ In Rage

She Rocked My World

Voor het eerst in dertien jaar zit er een nieuwe plaat van de legendarische Britse rockband The Who aan te komen. Op 22 november verschijnt WHO (lang hebben ze dus niet over de titel nagedacht) en daarop zullen elf nieuwe nummers te horen zijn. Pete Townshend schreef alle nummers zelf, maar ook Roger Daltrey drukte zijn stempel op de plaat. WHO werd deze lente en zomer opgenomen en zal gaan over ‘the Grenfell Tower fire, musical theft, spirituality, reincarnation, the power of memory and an old rock star that has lost his marbles’. Het album werd geproducet door D. Sardy (die al met Noel Gallagher, Oasis, LCD Soundsystem en Gorillaz samenwerkte). Volgens frontman Daltrey zou het hun beste werk zijn sinds Quadrophenia in 1973, en met “Ball and Chain” krijgen we alvast een eerste voorsmaakje.

EVEN IETS HEEL ANDERS, MICHAEL JACKSON IN DE KUIP 1992 Toen nog de Kuip met 1 ring

WALK OF FAME IN LONDEN

In het hart van de Britse hoofdstad Londen is dinsdag 19 november een ware Music Walk of Fame geopend. De namen van de artiesten die een spoor hebben achtergelaten in de wereld van popmuziek zijn letterlijk in steen gezet. In de Londense wijk Camden Town is de Music Walk of Fame feestelijk geopend. De naam van de Britse band The Who siert op de eerste steen.  

Bekijk hier het filmpje over de opening

Een oud smeedijzeren hek, een doorkijk op  het landgoed van The Who zanger Roger Daltrey.

1969                                             

2011 ^                              1974 >

Bouwvakkers waren bezig met de achtertuin. Had graag door de opening in de heg gegaan, maar ik ben ook gesteld op mijn privacy.


Aan de achterkant kon je zo het terrein op rijden.

De ingang

Tijdens het maken van de route kwam ik tot ontdekking via Google Earth dat de weg die wij reden een km van het huis van Roger Daltrey liep.

Tja, dan rijd je daar niet zomaar voorbij. Daltrey woont daar al vanaf de jaren 70, een groot huis uit 1610 met een aantal bijgebouwen. Een stukje verderop heeft hij ook een aantal meertjes in zijn bezit waar je forellen kunt vangen. Ik had graag aangebeld, maar vond het dit beetje opdringerig. Tevens was de kans hem aan te treffen klein.

2014

Holmshurst ligt ten noorden van Burwash Common, in de buurt van Witherenden Hill, en is omgeven door landbouwgrond. Het huis is gebouwd van baksteen met steen dressing en heeft twintig kamers en zeven slaapkamers. Het beschikt over een pannendak, geclusterd schoorstenen, 18 stenen schouwen, glas in lood ramen, eiken lambrisering en een galerie met houtsnijwerk van 20m in lengte. Daltrey handhaafde de Jacobijnse stijl van het huis, maar ïnstalleerde een sauna en voorzag alles met perzischize tapijten en installeerde ook een opnamestudio in een van de schuren.

Het terrein heeft een aantal bijgebouwen, waaronder twee hopdrogerijen, bedoeld voor het roosteren van hop als onderdeel van het proces voor het brouwen van bier, en een graanschuur die Daltrey omgebouwd heeft in een garage. Het landhuis, hopdrogerijen en graanschuur zijn vermeld als Grade II historische structuren door Engels Erfgoed. Twee huisjes op het terrein worden ook vermeld als Grade II structuren.

Terwijl andere rocksterren een aantal bedienden hadden in hun landhuizen, Roger had in dienst slechts één man die hem hielp met het land, omdat hij liever zelf bezig was met zijn pand, zwoegen op land, opknappen van het interieur en zelfs het graven van zijn forrellen meer met zijn  bulldozer. Roger besefte al snel dat het zwaar lichamelijk werk het perfecte tegengif voor de waanzin rond The Who op tournee. Nadat hij en Heather zich vestigde in Holmshurst, ging Roger niet meer naar Londen voor de komende twee maanden en ook daarna gingen ze nooit uit omdat, zoals Roger zei dat ze alles wat ze wilde en moesten hebben, het daar hadden. Hij genoot van een wandeling met Heather op het platteland, een dagje repareren van oude kermis draaimolens en woonwagens en het maken van poppenhuizen met rode daken voor Rosie en Willow.


In het midden van de jaren ‘70 ontworpen en door Daltrey gebouwd de Lakedown Visserij op zijn grondgebied.

http://www.lakedowntroutfishery.co.uk

Lakedown Trout Fishery

Meer dan 20 jaar geleden opgericht door lokale inwoner en rocklegende Roger Daltrey, Lakedown biedt prachtige vissen in de glorieuze Sussex platteland.

Gelegen in Swife Lane, tussen Burwash Common en Heathfield, voor meer informatie

www.lakedowntroutfishery.co.uk

2014 13-02-2016

De entree

Hierna volgen foto’s van de historie van het pand en Daltrey.

Zuid-Engeland toerrit 2011

Daltrey zijn 1e huwelijk toen hij 19 jaar was, baby was niet gepland, maar trouwde wel.

Daltrey met zijn 2e en huidige vrouw Heather en kinderen.

2022

Ook The Who moest aangekondigde optreden/toer annuleren door de Corona pandemie. Maar mmei 2022 gingen ze weer van start in America. Maar voor America eerst nog even de akoestische uitvoering van Tommy tijdens het jaarlijks terugkerende Teenace Cancer Trust in de Royal Albert Hall in Londen.