Aanschaf 13 augustus 2020

Weekje Zwitserland verloopt compleet anders. Met ze 2e in de TT was geen optie, zou met ze 3e worden naar Zwitserland. Maar ik wilde open kunnen rijden in de Alpen.

Een idee was om een A4 Cabrio uit 2003 aan te schaffen om na de vakantie te bekijken, houden en MINI weg of A4 Cabrio weer verkopen. Ik had een mooi exemplaar gezien, maar kwam er met de prijs niet uit. Tijdens bak koffie met Jose en vriend Peter zei Jose, “waarom weer niet gewoon een Golf Cabrio en de MINI weg” Na de rode Golf cabrio die eigenlijk best beviel had ik wel aangegeven, de volgende moet er één met een automaat (DSG) zijn. Peter gaf aan dat er bij Maaskant auto’s in Stellendam een mooie stond.

Tja...helemaal goed. De kleur goed, 2.0 DSG en als extra een GTi. Gelukkig geen ruitjes GTi stof maar zwart leder. Verder eigenlijk alle opties die er zover ik weet mogelijk zijn. Comfort/normaal/sport vering, inparkeren, PDC voor en achter, groot Navi, achteruitrijcamera enz.

Deze dag kwamen er ook kijkers voor de MINI, had de MINI op MP gezet. Met de prijs werden we het niet eens. Bij het bezoek bij Maaskant werden we het wel eens. Beurt, half jaar garantie, opgelegde kentekenletters , APK en 2 nieuwe voorbanden met een goede inruilprijs.

Na een paar heerlijke ritten over Voorne en Putten, lekker open is de conclusie. Een heerlijke auto om in te cruisen, zeer comfortabel, de DSG is fantastisch linker voet in ruststand. En eigenlijk dacht ik een beetje nerveuse Golf te krijgen omdat het een GTi is, het tegendeel, zolang het gaspedaal niet verder word ingedrukt gedraagt de Golf zich als een limousine. Maar zodra het gas erop, komen de Pk’s tot leven, geweldig.

Proto type

De plaatsvervanger

VERKOCHT 27-3-2021

Golf Gti 2.0 DSG Cabriolet

   BRON: https://www.volkswagen.nl/nieuws/beeldbank/