De Mercedes SLK 230 Kompressor


Bij een klant van mij, een verkoper bij een Mercedes dealer in Rotterdam ging het al snel over auto’s. Hij vond de SLK helemaal top terwijl ik daar eigenlijk op dat moment nog ziet zo gecharmeerd van was. De vorm en het klapdak stond me wat tegen maar aan de andere kant wel handig een stalen dak in weer en wind.

Een bezoek bij de dealer was eigenlijk al voldoende, het interieur had iets klassiek's, de simpele knoppen, typisch Mercedes. In bepaalde hoeken vond ik het een stoere sportwagen, in een andere hoek weer wat gedateerd. Toch raakte de SLK me wel, en binnen het budget omdat hij al weer wat jaren meeging, 1996 de eerste op de weg. De Audi TT was toen nog buiten budget.

Daar het model in 2000 wat kleine wijzigingen kreeg maar er toch nog het zelfde uit zag maakte het in mijn visie niet uit of je een bouwjaar 2000 of 1996 had. Dus zo oud mogelijk en zo min mogelijk km was mijn plan. (weinig BPM dus)


Het Duitsland avontuur kon weer beginnen, ik was overtuigd en na wat SLK's gezien te hebben in Nederland moest ik toch uitwijken naar Duitsland, niet direct voor de prijs maar voor het aantal wat daar te koop staat en het aantal met weinig km.
Mercedes SLK 230 Kompressor

Over de SLK import is een apart gedeelte op deze site

2004

AMG Ombouw Het dak Close up SLK Foto's