Het viel niet mee om vanaf mei/juni 3 dagen te plannen waarvan er ook 3 met mooi weer waren.

En als er een mogelijkheid was, lukte het niet om te plannen. Eindelijk, de 1e week september weekeinde zijn de weersverwachtingen goed, erg goed voor de maand september. Temperaturen die op lopen tot 33 graden.

Voor ons is 20/23 graden licht bewolkt en al voldoende. We plannen donderdag, vrijdag en zaterdag.

Op woensdag mail mijn toermaatje Peter dat hij ziek is, korts en grieperig. We zouden het de komende dagen aankijken, zijn temperatuur steeg maar ook de buitentemperaturen bleven stijgen. Uiteindelijk na pillen en kuurtjes is Peter weer de "oude" op vrijdagavond. Mocht de nacht goed verlopen gaan we er zaterdag voor.

We plannen nu een kortere route en gaan 2 dagen.

Zaterdagochtend om 9.00 uur vertrekken we naar Duitsland.

De SLK had ik na 7 jaar verkocht, de Audi A4 Cabriolet was de nieuwe aanwinst. Het rijden in een tweezitter is wel leuker.

Een lichte lunch staat niet op de kaart.Maar wel erg lekker, een malse schnitsel met zelf geschilde patat.

Ongelooflijk gastvrij en vriendelijk waren ze in dit hotel met bierbrouwerij.

Al zaten ze eigenlijk vol, er werd volop moeite gedaan om toch plek vrij te maken.

Het ontbijt was perfect, verse Duitse broodjes met alles erbij.

Motorrijders genoten ook volop van het mooie weer, honderden kwamen we tegen in dorpen en de mooie routes.

    HET WAREN WEER TOP DAGEN

   DUITSLAND TRIP 2012

8 en 9 september 2012


DUITSLAND TRIP  HET SAUERLAND

Möhnesee is een gemeente en een groot stuwmeer in het district Soest in Noordrijn-Westfalen, Duitsland. Het stuwmeer, ook wel het Möhne-reservoir of het Möhne-meer genoemd, is een van de grootste kunstmatige meren van het land.

Het Möhne-reservoir werd gebouwd tussen 1908 en 1913 als onderdeel van het afdammingsproject van de Möhne-rivier. Het primaire doel van de dam is om watervoorziening te bieden, de rivierstroom te reguleren en hydro-elektrische energie op te wekken.

De Möhne-dam, die het stuwmeer in beslag neemt, is een indrukwekkend bouwwerk gemaakt van metselwerk. Het kreeg bekendheid tijdens de Tweede Wereldoorlog toen het het doelwit was van de Britse Royal Air Force tijdens de "Dambusters"-aanval in de nacht van 16 op 17 mei 1943. Het doel van de aanval was om de industriële productie in het Ruhrgebied te verstoren door verschillende dammen, waaronder de Möhnedam. De aanval veroorzaakte aanzienlijke schade en het verlies van mensenlevens, en de gebeurtenis werd later afgebeeld in de film "The Dam Busters" uit 1955.

Landgasthaus Schüttler, Arnsberg

Breitenbrucher Str. 13

59823 Arnsberg - Breitenbruch

Nordrhein-Westfalen

Esloher Brauhaus · Domschänke · Hotel Stoetzel

St.-Rochus-Weg 1 | 59889 Eslohe | Tel. 02973-9765-0 | Fax: 02973-9765-22

info@essel-braeu.de

HET SAUERLAND

Zo’n drie uur rijden en je zit al middenin een van de mooiste vakantiegebieden van Duitsland, het Sauerland. Het Sauerland heeft een zeer afwisselend landschap dat voor het grootste gedeelte bestaat uit middelgebergte met toppen tot ruim 840 meter en daartussen diepe dalen. Uitgestrekte bossen, grazige weiden, glasheldere beken en rivieren, uitnodigende stuwmeren, het Sauerland heeft het allemaal. En naast deze prachtige natuur valt er ook veel te beleven op cultureel gebied in de pittoreske dorpjes, de bedrijvige stadjes, de majestueuze kastelen en geheimzinnige ruïnes. De rijke historie van het Sauerland komt goed tot uitdrukking in de getuigen van het industriële verleden, de oude mijnen waarin sinds de middeleeuwen allerhande metalen gewonnen werden. De verwerking van die metalen tot eindproducten hebben ook hun sporen in het landschap achtergelaten, want de bossen waren van oudsher bronnen van hout om houtskool van te maken. Tegenwoordig zijn de bossen weer terug, maar het merendeel bestaat uit naaldhout.

Naar rit 2013

Toen totaal niet wetende dat de motor voorop een BMW R1200 C was. Grappig dat ik zo motor in 2018/2019 in het bezit had.

We reden ook een motorroute.