Vorig jaar begon het alweer te kriebelen, Golf in de verkoop.

Niet dat hij niet beviel, maar gewoon. Kreeg een mooi aanbod, Audi A3 full options cabriolet. Kon daar niet de Golf op inruilen. Was signaal rood, twijfelde hierover, maar aanbod was erg mooi. Helaas, misschien achteraf beter, raakte ik de Golf niet op tijd kwijt, Audi aankopen was een te groot risico voor de Golf verkocht was.

Maand terug weer wat aan het surfen op internet naar 4 peroons cabrio. Weer een Golf viel snel af, BMW 1 cabrio twijfelde ik aan. Groter, Audi A5. Dan zou ik op bouwjaren er niet op vooruit gaan maar terug en dan nog vrij prijzig in lage km standen. Bij intoetsen 4 persoons cabrio kwam ook de Opel Cascada naar vooren, ook Peugeot en Renault, maar die kon ik gelijk schrappen met het metalen klapdak.

Opel, nog nooit gehad en klonk ook niet echt lekker in mijn oren, maar vond het model erg goed. Grote wielen en mooie vormen, tikkeltje Americaans, logisch, in America scoort hij goed als Buick Cascada. Ben er op gaan zoeken, prijstechnisch zeker niet verkeerd. Wel erg zwaar in verhouding tot andere cabrio’s. Dit maakte hem er niet sneller op. De testen waren over het algemeen lovend. Shoppen dus.

Verschillende gezien. In Molenschot bij Vermeulen een Opel specialist stond deze te koop, slechts ruim 38.000 km. Tevens zaten nagenoeg alle opties erop, leder, electrische stoelen, 19” wielen, Navi enz. Tijd voor een proefrit. 27 maart was mijn flexdag, mooie gelegenheid om even te gaan kijken. Alles viel mij mee met rijden, geen “bommetje” als de Golf, maar zeer comfortabel cruisen over de wegen, erg stil en zonder windscherm zeer goed te doen, ook bij 12 gr. Terug kwamen we op een rekensom, hoevel erbij. Ook dit viel erg mee. Banden konden nog wel even maar niet erg lang meer. Geen probleem volgens Vermeulen, komen nieuwe op. Dit met een beurt, nieuwe matten en half jaar Bovag garantie kwamen we vrijdag tot een deal. Zaterdag week later stond hij blinkend klaar, de Golf achtergelaten, vreemd na vier jaar plezier en overstap naar een Opel.

Laatste grote beurt 34.840 km

Kleine beurt 38.421km bij de aflevering met 6 maanden Bovag garantie

Cascada historie

VERKOCHT

Verkocht 14 januari 2020. Niks mis met de Cascada, maar de klik was er niet. Een stille auto met zowel kap open of dicht, goed beschut van de wind, ook zonder windschot. Rijd vlot, maar niet echt sportief. En twee cabrio’s was wat over de top.

Aanschaf 6 april 2019

Opel Cascada