Cruiser

In de planning stond om 26 augustus 2018 een toerrit te gaan organiseren over het eiland Voorne en Putten. Dit samen met de leden van de BMW Cruiser Owner Group.Kort na de aanschaf van de Cruiser heb ik meegereden met een MiniMeeting door het Gooi. Dit was een leuke ervaring en kreeg al snel het idee om zelf een MiniMeeting te organiseren. Het programma Tyre opgestart om een route te maken. Deze kwam uit rond de 120 km. Kreeg al snel de opmerking, minder km meer meeting, duidelijk. Inkorten was nog even lastig omdat ik de Noordzeeweg met de Stormvloedkering niet wil laten schieten. Zaterdag 7 juli proef gereden, kleine aanpassingen en klaar.

Veel landelijke wegen, dijken, dijkjes en bospaden, maar ook stukje snelweg om bij de Noordzeeweg te komen, erg divers dus.


Toerrit Voorne en Putten

Vermelding bij evenementen op de website van de Cruiser Owner Group R1200C

De weersvoorspellingen zagen er niet goed uit wanneer er 14 dgn van te voren werd gekeken, prachtige zomer maar de voorspelling in het weekeinde van 26/8 was slecht.

Maar paar dagen voor 26/8 zag het er beter uit, de zaterdag was bar en boos, hevige regenbuien, maar de zondag was perfect motor weer, temperatuur rond de 19 graden en veel zon.

Bij het voor bereiden van de rit wilde ik starten bij Slandsbakkie lunchroom in Zuidland. Echter in mijn enthousiastme heb ik niet gekeken of de lunchroom ook op zondag open was. Dit zag ik pas op het laatste moment nadat Jose mij er op wees. Ton van Slandsbakkie gemaild en die kwam met het aanbod om speciaal voor ons op zondag open te gaan om koffie en taart te serveren, helemaal top.

Het vertrek bij Slandsbakkie was rond 11 uur, half uur later. De opkomst was groter dan de verwachte 11. Totaal reden we met 19 motoren een heerlijke rit over het eiland Voorne en Putten met een uitloop naar de Noordzeeweg met de stormvloedkering.

De lunch bij Het Vuurbaken was even spannend, ik was in de veronderstelling dat zo zaak in de zomer met volle sterkte werken, maar door de slechte voorspellingen was het personeel alleen voor een Hi-Tea aanwezig.

Maar ze pasten zich aan en vroegen of wij simpele gerechten wilde bestellen, geen probleem.

Verder liep de dag perfect en sloten af bij De Beren in Heenvliet, een aantal waren na de Noordzee stop al richting huis gegaan i.v.m. slecht weer op komst.


De foto’s zijn gemaakt door Peter Olsthoorn.

Bij de vuurtoren Hellevoetsluis

Start bij Lunchroom SlandsBakkie

Lunch bij De Vuurbaken

Noordzeeweg Rozenburg

Naar rit 2019