Naast filmen, een nieuwe hobby:

De Dji Phamtom Vision 2 Plus

Een drone (Quadkopter) met een HD camera er onder voor foto en film beelden. Mogelijk tot 400m (toen niet wetende dat 120m max is toegestaan) hoogte te gaan of vooraf een route te plannen op de tablet om deze "handsfree" af te leggen. Een compleet andere manier van filmen, niet meer van vaste punten.

Helaas is het plezier met de DJI Phantom voor korte duur geweest. Tijdens een wandeling door de Bernisse ging er iets niet goed, Pantom gaat altijd terug waar hij gestart is, alleen berekening van accu ging niet helemaal goed. Door mijn onervarenheid de drone niet op tijd kunne stoppen om terug te vliegen. Gevolg, de Phantom haalde niet het startpunt, normaal geen probleem maar kopje onder in het water is de Phantom niet opgewassen. Na drie dagen gevonden, de electronica was teveel aangetast. Had de Phantom in een bak rijst gelegd, achteraf beter direct kunnen droog föhnen. Het verhaal van de bak rijst had ik een keer vernomen, diegene had mazzel. Drie dagen onder water is beetje te lang.

De laatste beelden voor de crash, gelukkig is het Micro SD kaartje waterdicht. De beelden zijn dus bewaard. Echter laatste seconden buffert hij op de camera, de plons is dus niet te zien.Klik op de drone of The Crash voor filmpje

Een kleine samenvatting van de opnames die ik heb kunnen maken. Op foto klikken


The Crash Klik hier voor filmpje Bernisse

211 meter hoog met de Drone

Hoogte proef 283 meter, daarna verbinding weg

Maart 2014

Maximale hoogte of afstand vind ik niet echt het belangrijkste van een drone. Zoals op één van de filmpjes laag de hondjes te volgen en zo nu en dan weer wat hoger is leuker.

Ik weet niet hoe de wetgeving in 2014 was qua maximale hoogte, nu is dit 120m. Hoger gaan we dus niet meer.