ZHE Rit 20 september 2009


De eerste ZHE Rit (Zuid-Hollandse Eilanden Rit) is een feit. Het weer was top, ver in september en dan volop zon met temperaturen rond de 23 graden. Start en finish in Vierpolders, een rit te van rond de 170 km over de eilanden, Voorne en Putten, Goeree Overflakkee en De Hoecksewaard.

De eerste stop was na de Haringvlietdam op Goeree Overflakkee, bij de haven op de dam, alle SLK’s mooi op een rij. Wie de dam op klom kwam al snel tot ontdekking dat er aan zee een behoorlijke wind stond.

Al slingerend over het eiland via dijken en smalle weggetjes was de volgende stop bij de Brouwers dam waar de SLKoeien in het prachtige landschap vertoefden.

Na een stevige rit krijg je honger, tijd voor een lunch in Numansdorp, het volgende eiland Hoecksewaard. Onder het genot van koffie, thee, een pittig en lekkere kom/bord soep en heerlijk belegde broodjes laten wij ons verwennen.

De reis wordt na de lunch voortgezet over het eiland, na geslinger over het eiland met prachtige plekjes rijden we richting de veerpont om zo weer op het eiland Voorne en Putten te komen.

Na de veerpont duurt het niet lang meer voor het drankje, nadat we het mooie Zuidland zijn gepasseerd. Waar de enige supporter langs de weg stond, mijn vrouw met onze twee waakhonden. Even daarna rijden we Heenvliet binnen, we  gaan de Hoekzack binnen, een gezellige locatie met een prachtige achtertuin met terras, de Hoekzack ligt aan het plein waar jaarlijks de paardenmarkt gehouden wordt.

Relaxt zetten we onze reis voort, op weg naar de Stormvloedkering. We rijden daar over de landtong om van het uitzicht te genieten. Boven op de heuvel kijken we uit naar de overkant, Hoek van Holland. De andere kant het grote haven gebied en uitzicht op de Noordzee.

Daarna is het zover om de reis af te maken, weer terug naar Vierpolders. Daar wacht ons drank en een heerlijk diner in het bedrijfspand/kantine van Peter.

Een geslaagde dag, perfect weer. Met 21 SLK’s en goed humeur hebben we er een TOP dag van gemaakt.


Foto’s Rick en Linda (laolijve) en Peter Grootscholten


ZHE Rit 2009

Naar Rit 2010