HOBBY HOBBY HOBBY HOBBY

Op de volgende pagina’s een klein deel van mijn hobbys

Eigenlijk, grote deels tot medio 2005 wel met een hobby bezig geweest. Toen ik zo jaar of 8 was maakte mijn vader een spoorbaan in de kelder, daarna heb ik er zelf diversen opgebouwd en weer afgebroken. HO spoorbaan was de eerste, daarna overgestapt op MiniTrix Spoor N, veel meer baan op zelfde ruimte. Toen we op ons zelf woonden en ik de werkkamer niet meer nodig had, gewoon in kleiner hok mijn werk gaan doen starte ik met een Bemo modelspoorbaan HOn. Rail formaat wat in de Zwitserse bergen ligt. Hier heb ik een aparte pagina voor ingedeeld. Daarnaast heb ik honderden modelbouwdoosjes gemaakt, vliegtuigen welke ik ook weer later met een rotje liet exploderen. Een heuze raket uit bouwdoos gemaakt, de Apollo, tanks, Diorama, radiografische auto’s, ook nog in clubverband mee geraced. Radiografisch gevlogen, geboetseerd hoofdzakelijk hoofden, met gips modelafdrukken gemaakt, Jose was slachtoffer. Geschilderd met olieverf. Eigenlijk altijd wel zoekende naar iets. Collages, zwart/wit doka, fotografie, filmen, drone en wellicht nog veel meer....................en de laatste jaren eigenlijk niet zoveel meer.

Grappig is, of juist niet. Nagenoeg geen één schilderij is af. Ik wilde meer dan ik in mijn handen had. Mijn hoofd wilde beter, maar de handen kregen dit niet voor elkaar. Vond de schilderijen dan ook niet goed genoeg om ze af te maken.

Ooit een schilderijrij gemaakt van mijn opa en oma, de dag dat mijn opa overleed ben ik sávonds aan het schilderen geraakt, de gehele nacht door tot het af was. Schilderij aan mijn ouders geschonken.

Het “schoffie” rechts heb ik toen ik 17 was als verjaardags cadeau weggegeven aan een vriendin van Jose. Ze vonden het denk ik niet echt leuk, haar vader heeft het in het benzine station waar hij werkte opgehangen en verkocht.Ongeveer 1982 was een hobby zwart-wit fotografie en ontwikkelen in een donkere kamer. Bij zo ver ik nog weet was er een fotowedstrijd bij Auto Tron in Rosmalen. Het moest te maken met auto’s.

Ik had nog een defecte Nikkormat liggen en kwam op het idee dit te combineren met auto’s van mijn toen MiniTrix spoorbaan Uiteindelijk won ik de 2e prijs, de foto hing toen enige tijd in het museum in Rosmalen.


Zo ben ik een beetje verder gaan rommelen met leger poppetjes die ik had van het diorama.

Ik ontdekte ook hoe je met ecoline de zwart-wit foto’s kon bewerken.