ENGELAND TRIP MEI 2011 Met Peter

15 mei 2011, de weervoorspellingen zijn goed, temperaturen tegen de 20 graden, geen te verwachten buien, zelfs niet in Engeland. Tijd om de boot te boeken, Calais-Dover.


20 mei 6.30 uur op naar Barendrecht, toer maatje Peter oppikken. 7.15 uur vertrek naar Calais. Niet echt een gezellige weg naar Calais. Rond 11.15 uur zijn we er. 11.50 vertrekt boot.

Met het tijdverschil zit je in 15 minuten in Engeland.


Prachtige blauwe lucht met witte wolken een mooie start voor de trip door Zuid-Engeland

Een oud smeedijzeren hek, een doorkijk op  het landgoed van The Who zanger Roger Daltrey.

1969                                             

2011 ^                              1974 >

Tijd voor een halve liter, even verder in het volgende dorp

Calisbury de enorme kathedraal midden op een strak gazon van golfbaan kwaliteit.

Tijd voor een lunch, de halve liter kan niet uitblijven om de maaltijd weg te werken.

Stonehenge, midden in het groene gras landschap hebben ze lang geleden een aantal stenen recht op gezet.En dat trekt veel bekijks.


Its a miracle

Bath

Worthing

Brighton

Eastbourne

Op de terugreis een stevige wind/stormachtig op zee

Foto's: Peter de Wit

Engeland trip 2011

Youtube filmpje

Engeland 2011

Bouwvakkers waren bezig met de achtertuin. Had graag door de opening in de heg gegaan, maar ik ben ook gesteld op mijn privacy.


Aan de achterkant kon je zo het terrein op rijden.

De ingang

Tijdens het maken van de route kwam ik tot ontdekking via Google Earth dat de weg die wij reden een km van het huis van Roger Daltrey liep.

Tja, dan rijd je daar niet zomaar voorbij. Daltrey woont daar al vanaf de jaren 70, een groot huis uit 1610 met een aantal bijgebouwen. Een stukje verderop heeft hij ook een aantal meertjes in zijn bezit waar je forellen kunt vangen. Ik had graag aangebeld, maar vond het dit beetje opdringerig. Tevens was de kans hem aan te treffen klein.

2014

Holmshurst ligt ten noorden van Burwash Common, in de buurt van Witherenden Hill, en is omgeven door landbouwgrond. Het huis is gebouwd van baksteen met steen dressing en heeft twintig kamers en zeven slaapkamers. Het beschikt over een pannendak, geclusterd schoorstenen, 18 stenen schouwen, glas in lood ramen, eiken lambrisering en een galerie met houtsnijwerk van 20m in lengte. Daltrey handhaafde de Jacobijnse stijl van het huis, maar ïnstalleerde een sauna en voorzag alles met perzischize tapijten en installeerde ook een opnamestudio in een van de schuren.

Het terrein heeft een aantal bijgebouwen, waaronder twee hopdrogerijen, bedoeld voor het roosteren van hop als onderdeel van het proces voor het brouwen van bier, en een graanschuur die Daltrey omgebouwd heeft in een garage. Het landhuis, hopdrogerijen en graanschuur zijn vermeld als Grade II historische structuren door Engels Erfgoed. Twee huisjes op het terrein worden ook vermeld als Grade II structuren.

Terwijl andere rocksterren een aantal bedienden hadden in hun landhuizen, Roger had in dienst slechts één man die hem hielp met het land, omdat hij liever zelf bezig was met zijn pand, zwoegen op land, opknappen van het interieur en zelfs het graven van zijn forrellen meer met zijn  bulldozer. Roger besefte al snel dat het zwaar lichamelijk werk het perfecte tegengif voor de waanzin rond The Who op tournee. Nadat hij en Heather zich vestigde in Holmshurst, ging Roger niet meer naar Londen voor de komende twee maanden en ook daarna gingen ze nooit uit omdat, zoals Roger zei dat ze alles wat ze wilde en moesten hebben, het daar hadden. Hij genoot van een wandeling met Heather op het platteland, een dagje repareren van oude kermis draaimolens en woonwagens en het maken van poppenhuizen met rode daken voor Rosie en Willow.


In het midden van de jaren ‘70 ontworpen en door Daltrey gebouwd de Lakedown Visserij op zijn grondgebied.

http://www.lakedowntroutfishery.co.uk

Lakedown Trout Fishery

Meer dan 20 jaar geleden opgericht door lokale inwoner en rocklegende Roger Daltrey, Lakedown biedt prachtige vissen in de glorieuze Sussex platteland.

Gelegen in Swife Lane, tussen Burwash Common en Heathfield, voor meer informatie

www.lakedowntroutfishery.co.uk

Deze pub was de pleisterplaats voor pelgrims in 1510 die reizen tussen Winchester en Canterbury. Het is een rijke geschiedenis en straalt karakter uit.

Peter heeft oog voor de bloemen

De kathedraal van Salisbury (Cathedral of Saint Mary) is een anglicaanse kathedraal in Salisbury, Wiltshire, Engeland. De bouw van de kathedraal werd begonnen in 1220 en was in 1280 grotendeels voltooid. De vieringtoren heeft een spits die tot 123,14 m (404 ft) hoogte reikt en is daarmee de hoogste van Groot-Brittannië. Daarnaast bevinden zich in de kerk de oudst werkende klok van Europa en een van vier originele exemplaren van de Magna Carta. De kloostergangen van de kathedraal zijn de grootste van Engeland.

Stonehenge is een megalithisch monument uit de Jonge Steentijd, dicht bij de plaats Amesbury in de Engelse graafschap Wiltshire en ongeveer 13 kilometer ten noordwesten van Salisbury op de Salisbury Plain. De recentste datering voor de bouw van Stonehenge is bepaald op 2300 voor Christus, 300 jaar later dan tot dan toe werd aangenomen.

Het monument bestaat uit een aarden wal rondom een cirkelvormig arrangement van grote, rudimentair bewerkte, staande stenen en is een van de beroemdste prehistorische locaties op aarde. Hoewel het woord 'henge' wel onderdeel vormt van de naam, is het geen echte henge.

Worthing is een stad en Engels district in West Sussex.

De stad ligt aan Het Kanaal en heeft ongeveer 103.200 inwoners. Sinds 1890 heeft de stad de boroughstatus.

De stad is onderdeel van een conurbatie met Brighton en Littlehampton. Worthing ligt aan de voet van de South Downs, 16 km ten westen van Brighton en 29 km ten oosten van Chichester.

Brighton is een plaats in het bestuurlijke gebied Brighton and Hove, in het Engelse graafschap East Sussex. De plaats telt 155.919 inwoners.

Brighton is een van de bekendste en grootste badplaatsen van het Verenigd Koninkrijk. In deze plaats bevinden zich nog veel oude Victoriaanse gebouwen. Brighton heeft een grote pier te vergelijken met de Scheveningse pier. Samen met de stad Hove vormt het sinds 1997 een agglomeratie. In de stad bevindt zich het opvallende door John Nash voor George IV verbouwde Royal Pavilion.

Verder is Brighton bekend van de bomaanslagen in 1984 op het Grand Hotel, opgeëist door de IRA. Vier mensen kwamen daarbij om het leven.

In de stad zijn twee universiteiten gevestigd: de Universiteit van Brighton en de Universiteit van Sussex.

Eastbourne is een stad en gelijknamig Engels district in het graafschap East Sussex en telt 101.547 (2014) inwoners. De oppervlakte bedraagt 44,2 km2. Onder meer door de aanleg van een spoorlijn naar Londen werd Eastbourne een belangrijk Victoriaans badplaatsje. Even ten westen van de stad ligt de bekende kaap Beachy Head. In de stad is een kleine Strict Baptists-gemeente.

Bath is een stad (city) in het bestuurlijke gebied Bath and North East Somerset, in het Engelse graafschap Somerset. De stad, gelegen aan de rivier de Avon, heeft ongeveer 80.000 inwoners en is na Londen de drukst bezochte toeristenplaats in Engeland.

Bath is gebouwd in een natuurlijk soort amfitheater, omgeven door heuvels. Veel gebouwen zijn opgetrokken uit een wittige lokale steensoort, de zogeheten 'Bath stone'. De elegante 18e-eeuwse bouwstijl domineert.

De stad werd in de 1e eeuw gesticht door de Romeinen rond de thermen. Een tempel en de thermen zijn deels bewaard gebleven.

In de middeleeuwen werd Bath een belangrijk centrum in de productie van wol. Ook de religieuze invloed van de stad groeide tussen 1091 en 1206. Er werd een kathedraal gebouwd die echter in 1495 verwoest zou worden.

In de 18e eeuw werd Bath een moderne badplaats, goed bezocht door het rijkere deel van de bevolking. Hieraan is de naam van Beau Nash, de dandy, verbonden. In deze periode onderging de stad ingrijpende veranderingen op het gebied van architectuur. Nog altijd is de neoclassicistische bouwstijl sterk aanwezig in het stadsbeeld.

Dover naar Calais

2014 13-02-2016 Naar rit 2012

De entree

Hierna volgen foto’s van de historie van het pand en Daltrey.

Een praatje met een plaatselijke bewoner.

Brighton is de stad waar een groot deel van de film Quadrophenia van The Who uit 1979 is opgenomen op het strand en in de stad zelf.

Sting

Het is 1964 in Londen en Jimmy is een lid van een Mod-beweging (goedgeklede jongemannen die op Vespa- en Lambretta'sbrommers rijden). De Mods zijn de tegenhangers van de Rockers, waarmee zij altijd in de clinch liggen. De Rockers gaan gekleed in zwart leder en rijden op motorfietsen. Gedesillusioneerd door zijn ouders en een doodlopende baan op een reclamebureau, vindt Jimmy alleen een uitlaatklep voor zijn tienerangst bij zijn mod-vrienden Dave, Chalky en Spider. Een driedaagse vakantie geeft beide bendes een excuus om elkaar te treffen in het aan zee liggende Brighton. De film is een reflectie van het proto-punkerige, voor-Thatcherige Groot-Brittannië. Het laat goed het met amfetamine gevulde narcisme van de kelderjeugd uit de jaren zestig zien. Een centraal motief in de film speelt het idee van twee bendes (Mods vs. Rockers) in die tijd, dat uiteindelijk escaleert tot een bloedig gevecht op een strand in Brighton. Deze gebeurtenis was overigens gebaseerd op een werkelijk gebeurd gevecht.