ENGELAND TRIP MEI 2011 Met Peter

15 mei 2011, de weervoorspellingen zijn goed, temperaturen tegen de 20 graden, geen te verwachten buien, zelfs niet in Engeland. Tijd om de boot te boeken, Calais-Dover.


20 mei 6.30 uur op naar Barendrecht, toer maatje Peter oppikken. 7.15 uur vertrek naar Calais. Niet echt een gezellige weg naar Calais. Rond 11.15 uur zijn we er. 11.50 vertrekt boot.

Met het tijdverschil zit je in 15 minuten in Engeland.


Prachtige blauwe lucht met witte wolken een mooie start voor de trip door Zuid-Engeland

Een oud smeedijzeren hek, een doorkijk op  het landgoed van The Who zanger Roger Daltrey.

Tijd voor een halve liter, even verder in het volgende dorp

Calisbury de enorme kathedraal midden op een strak gazon van golfbaan kwaliteit.

Tijd voor een lunch, de halve liter kan niet uitblijven om de maaltijd weg te werken.

Stonehenge, midden in het groene gras landschap hebben ze lang geleden een aantal stenen recht op gezet.En dat trekt veel bekijks.


Its a miracle

Bath

Worthing

Brighton

Eastbourne

Op de terugreis een stevige wind/stormachtig op zee

Foto's: Peter de Wit

Engeland trip 2011

Youtube filmpje

Engeland 2011

Bouwvakkers waren bezig met de achtertuin. Had graag door de opening in de heg gegaan, maar ik ben ook gesteld op mijn privacy.


Aan de achterkant kon je zo het terrein op rijden.

De ingang

Tijdens het maken van de route kwam ik tot ontdekking via Google Earth dat de weg die wij reden een km van het huis van Roger Daltrey liep.

Tja, dan rijd je daar niet zomaar voorbij. Daltrey woont daar al vanaf de jaren 70, een groot huis uit 1610 met een aantal bijgebouwen. Een stukje verderop heeft hij ook een aantal meertjes in zijn bezit waar je forellen kunt vangen. Ik had graag aangebeld, maar vond het dit beetje opdringerig. Tevens was de kans hem aan te treffen klein.

2014

Holmshurst ligt ten noorden van Burwash Common, in de buurt van Witherenden Hill, en is omgeven door landbouwgrond. Het huis is gebouwd van baksteen met steen dressing en heeft twintig kamers en zeven slaapkamers. Het beschikt over een pannendak, geclusterd schoorstenen, 18 stenen schouwen, glas in lood ramen, eiken lambrisering en een galerie met houtsnijwerk van 20m in lengte. Daltrey handhaafde de Jacobijnse stijl van het huis, maar ïnstalleerde een sauna en voorzag alles met perzischize tapijten en installeerde ook een opnamestudio in een van de schuren.

Het terrein heeft een aantal bijgebouwen, waaronder twee hopdrogerijen, bedoeld voor het roosteren van hop als onderdeel van het proces voor het brouwen van bier, en een graanschuur die Daltrey omgebouwd heeft in een garage. Het landhuis, hopdrogerijen en graanschuur zijn vermeld als Grade II historische structuren door Engels Erfgoed. Twee huisjes op het terrein worden ook vermeld als Grade II structuren.

Terwijl andere rocksterren een aantal bedienden hadden in hun landhuizen, Roger had in dienst slechts één man die hem hielp met het land, omdat hij liever zelf bezig was met zijn pand, zwoegen op land, opknappen van het interieur en zelfs het graven van zijn forrellen meer met zijn  bulldozer. Roger besefte al snel dat het zwaar lichamelijk werk het perfecte tegengif voor de waanzin rond The Who op tournee. Nadat hij en Heather zich vestigde in Holmshurst, ging Roger niet meer naar Londen voor de komende twee maanden en ook daarna gingen ze nooit uit omdat, zoals Roger zei dat ze alles wat ze wilde en moesten hebben, het daar hadden. Hij genoot van een wandeling met Heather op het platteland, een dagje repareren van oude kermis draaimolens en woonwagens en het maken van poppenhuizen met rode daken voor Rosie en Willow.Bron en.wikipedia.org

https://en.wikipedia.org/wiki/Holmshurst_ManorLakedown Trout Fishery

Meer dan 20 jaar geleden opgericht door lokale inwoner en rocklegende Roger Daltrey, Lakedown biedt prachtige vissen in de glorieuze Sussex platteland.

Gelegen in Swife Lane, tussen Burwash Common en Heathfield, voor meer informatie

www.lakedowntroutfishery.com

Deze pub was de pleisterplaats voor pelgrims in 1510 die reizen tussen Winchester en Canterbury. Het is een rijke geschiedenis en straalt karakter uit.

Peter heeft oog voor de bloemen

Worthing is een grote badplaats in West Sussex, Engeland. Het ligt aan de zuidkust, ongeveer 16 km ten westen van Brighton en 29 km ten oosten van Chichester. De stad heeft een lange geschiedenis, die in ieder geval teruggaat tot de bronstijd. De ligging aan de kust heeft het tot een populaire bestemming gemaakt voor toeristen en bezoekers die op zoek zijn naar een ervaring aan zee. Enkele opvallende kenmerken van Worthing staat bekend om zijn prachtige stranden, die zowel de lokale bevolking als toeristen aantrekken, vooral tijdens de zomermaanden. De lange boulevard langs de kust is perfect om te wandelen en te genieten van het uitzicht op zee.De Worthing Pier is een iconisch monument dat zich uitstrekt tot in het Engelse Kanaal. Het biedt amusement, cafés en een prachtig uitzicht op de kustlijn.

Brighton is een levendige kuststad in East Sussex, Engeland. Het is een populaire bestemming voor zowel toeristen als inwoners, bekend om zijn levendige sfeer, prachtige stranden en gevarieerde culturele scene. De belangrijkste attractie van Brighton is het kiezelstrand en de iconische strandboulevard.

De Brighton Pier, officieel bekend als de Palace Pier, is een beroemde bezienswaardigheid met amusementshallen, attracties en eetkraampjes. Bezoekers kunnen genieten van traditioneel Brits entertainment aan zee en een adembenemend uitzicht op het Engelse Kanaal.

Dit extravagante en exotische paleis is een van de meest iconische gebouwen van Brighton. Het werd oorspronkelijk gebouwd als toevluchtsoord aan zee voor koning George IV toen hij de prins van Wales was. De architectuur is sterk beïnvloed door Indiase en Chinese stijlen, waardoor het een uniek en fascinerend gezicht is

Bath is een stad in Somerset, Engeland. Het staat bekend om zijn historische betekenis en goed bewaard gebleven Romeinse baden, die zijn aangewezen als UNESCO-werelderfgoed. De stad staat bekend om zijn prachtige Georgische architectuur, waaronder de Royal Crescent en het Circus. Bath staat ook bekend om zijn natuurlijke warmwaterbronnen, die al eeuwenlang worden gebruikt voor therapeutisch baden. De rijke geschiedenis en culturele bezienswaardigheden van de stad maken het tot een populaire toeristische bestemming.

Dover naar Calais

Naar rit 2012

De entree

Een praatje met een plaatselijke bewoner.

Brighton is de stad waar een groot deel van de film Quadrophenia van The Who uit 1979 is opgenomen op het strand en in de stad zelf.

"Quadrophenia" is een Britse film uitgebracht in 1979, geregisseerd door Franc Roddam. Het is gebaseerd op het gelijknamige rockopera-album van The Who, dat in 1973 werd uitgebracht. In de film speelt Phil Daniels de hoofdrol, Jimmy Cooper, en een jonge Sting (bekend van The Police) in een ondersteunende rol.


Het verhaal speelt zich af in de jaren zestig en volgt de mod-subcultuur in Londen, met de nadruk op het leven van Jimmy, een jonge mod uit de arbeidersklasse die worstelt met de druk van identiteit, rebellie en verbondenheid. De film duikt in de botsingen tussen mods en rockers, twee jeugdsubculturen die bekend stonden om hun aparte mode, muziek en attitudes.https://en.wikipedia.org/wiki/Holmshurst_Manor


Eastbourne is een stad aan de zuidoostkust van Engeland. Het is een populaire badplaats en gemeente in het graafschap East Sussex. Eastbourne staat bekend om zijn landschappelijke schoonheid, Victoriaanse architectuur en krijtrotsen die deel uitmaken van de South Downs, een nationaal park in de omgeving.

De kathedraal van Salisbury, ook bekend als de kathedraal van Salisbury, is een prachtige kathedraal gelegen in de stad Salisbury in het graafschap Wiltshire, Engeland. Het is een van de meest vergelijkbare voorbeelden van gotische architectuur in het Verenigd Koninkrijk en staat bekend om zijn indrukwekkende spitsen, die de hoogste kathedraalspits in Engeland is.

De kathedraal heeft de oudste nog werkende klok in het Verenigd Koninkrijk, die dateert uit 1386.

Het meest bekende kenmerk van de kathedraal is de hoge spits die zich oriënteert tot een hoogte van ongeveer 123 meter. Deze spits is de hoogste in Engeland en is een meesterwerk van mede-techniek en architectuur.

De bouw van de kathedraal begon in 1220 en werd voltooid in 1258.

Stonehenge is een prehistorisch monument in Wiltshire, Engeland. Het is een van de beroemdste en meest raadselachtige plekken ter wereld en wordt beschouwd als een van de meest iconische monumenten uit de oude Britse geschiedenis.

Stonehenge werd in verschillende fasen gebouwd, waarvan de vroegste fase dateert van rond 3100 voor Christus, tijdens de late neolithische periode. De laatste vorm die we vandaag zien, werd voltooid rond 1500 voor Christus, tijdens de bronstijd.

Het monument bestaat uit een cirkelvormige opstelling van grote staande stenen, bekend als megalieten, gerangschikt in een concentrisch patroon. De stenen zijn in grondwerken gezet, waaronder een ronde sloot en een oever.

Het exacte doel van Stonehenge is nog steeds onderwerp van discussie onder archeologen en historici. Verschillende theorieën suggereren dat het mogelijk is gebruikt voor religieuze ceremonies, astronomische waarnemingen of als begraafplaats.

Transport en constructie: De enorme omvang van de stenen en de precisie waarmee ze werden geplaatst, heeft geleid tot speculaties over hoe mensen in de oudheid in staat waren om deze massieve stenen te verplaatsen en op te tillen met alleen eenvoudig gereedschap en mankracht.


Jimmy merkt dat hij verloren en gedesillusioneerd is in zijn leven, zich niet verbonden voelt met zijn familie en gefrustreerd raakt door zijn uitzichtloze baan. Hij vindt troost in de moderne levensstijl en gaat naar feestjes, botst met rivaliserende bendes en neemt deel aan spannende scooterritten met zijn vrienden. Door de hele film heen bevat de soundtrack nummers van het album "Quadrophenia" van The Who, wat een krachtige achtergrond vormt voor het verhaal.

Naarmate de film vordert, escaleren Jimmy's interne conflicten, wat leidt tot een climaxreis naar Brighton met andere mods voor een feestdagweekend, dat berucht was vanwege de botsingen tussen mod-rockers in die tijd. De reis werkt als een katalysator voor Jimmy's reis van zelfontdekking, en hij moet de gevolgen van zijn acties en de keuzes die hij heeft gemaakt onder ogen zien.

"Quadrophenia" is een cultklassieker geworden, gevierd vanwege de authentieke weergave van de mod-subcultuur en het meeslepende verhaal. Het vat de essentie van jeugdige rebellie, het verlangen naar identiteit en de zoektocht naar betekenis tijdens een turbulente periode in de Britse geschiedenis.